Kontakt

Runemoskolan

Runemoskolan

Runemoskolan ligger i en by med stark lokalt engagemang från föreningslivet och det expansiva företaget Nefab. Runemo ligger vid älven Voxnan, ca 5 km från Alfta. Till Runemoskolan finns goda bussförbindelser från Edsbyn och Bollnäs.

De verksamheter som bedrivs på Runemoskolan är grundskolan F-6, fritidshem och Kullens förskola 1-5 år.

Skolan F-6 har 84 elever och tio personal som arbetar där. På fritids är det ca 50 barn inskrivna. Förskolan Kullen 1-5 år har 22 barn inskrivna.

På Runemoskolan arbetar all personal aktivt för att skapa självständiga och ansvarstagande individer med lusten att lära i en trygg och lärorik miljö. Vi har som mål att alla elever ska få samma möjlighet att nå de uppsatta kunskapskraven i kursplanen.

Vi arbetar ständigt med värdegrunden för att skapa trygghet, vi gör det genom att skapa trivselregler, ta tag i mobbning/kränkning på en gång, genom att visa respekt och hänsyn för varandra, genom kontinuerliga faddergruppsaktiviteter som skapar gemenskap och samhörighet mellan liten och stor som leder till ansvarstagande och trygghet.

Skolan har en fantastisk utomhusmiljö som erbjuder en vacker och spännande natur att upptäcka och utforska i. Förutom en otrolig natur så finns även en lekplats med sandlåda, lekstuga, bollplank,kingrutor, basketkorgar, frisbeegolf, fotbollsplan, pulkabacke, tillgång till ishockeyplan och skidspår på vintern. Inomhus har skolan en egen idrottshall med klättervägg.

Utomhusmiljö

Vår utomhusmiljö erbjuder oändliga möjligheter till utomhuspedagogik i alla teman och ämnen för alla åldrar från förskola upp till klass 6.

Informationsblad om vad utemiljön på Runemo förskola har att erbjudaPDF

Vårterminen 2020 avslutas torsdagen den 11 juni

Om årets skolavslutning

Folkhälsomyndigheten och skolverket har nu arbetat fram riktlinjer för årets avslutningar. Utifrån dessa direktiv så gäller följande i Ovanåkers kommun:

  • För att undvika smittspridning och värna våra äldre och personer i riskgrupper kommer samtliga avslutningar i förskola, förskoleklass, åk 1-9, gymnasium och vuxenutbildning läsåret 2019-20 att ske utan vårdnadshavare, släkt och vänner.

Skolan börjar igen måndag den 17 augusti.

Kontakt

Rektor

Jörgen Edström
E-post jorgen.edstrom@ovanaker.se
Tfn 0271-572 53

Expedition

Skoladministratör
Birgitta Aronsson
E-post birgitta.aronsson@ovanaker.se
Tfn 0271-572 50
Mobil 072-518 48 10

Fritidshem

Tfn 0271-574 27

Adress

Runemovägen 128
822 92 Alfta
Tfn 0271-574 26

Personal

Carina Gladwin
Christer Samuelsson
Anette Svessar
Andreas Bertilsson
Martin Edenhag
Moa Alexsson
Niklas Olsson
Benny Backeby
Lina Idänge
Madeliene Selin
Rebecca Lind

Skolsköterska

Gun Olofsson
E-post gun.olofsson@ovanaker.se
Tfn 070- 251 31 98

Senast uppdaterad 2020-09-03 14.46