Kulturskolans elever spelar på stora scenen i Berwaldhallen.

Kulturskolans elever spelar på stora scenen i Berwaldhallen.

Ovanåkers Kulturskola spelade i Berwaldhallen

I fredags spelade Kulturskolans fiolelever på stora scenen i Berwaldhallen och hade foajékonsert för den väntande publiken. Kvällen avslutades med att de lyssnade på konsert med världsberömd violinist och Sveriges Radios Symfoniorkester.

På inbjudan av Hanns Rodell, tidigare program- och planeringschef för Sveriges Radios symfoniorkester, åkte elever, föräldrar och lärare från Ovanåkers Kulturskola/Bollnäs Ovanåkers Suzukiförening till Berwaldhallen i Stockholm. Syftet med resan var att elever skulle få gå på konsert med den världsberömda violinisten Hilary Hahn som spelade musik av Prokofjev tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigent Lahav Shani.

Väl framme fick eleverna börja med att uppföra sitt eget konsertprogram på stora scenen för konserthusets personal och för Hilary Hahn. Eleverna fick också en stunds samtal med Hilary och möjlighet att ställa frågor till henne.

Efter en rundtur i Berwaldhallen var det sen dags för eleverna att, innan kvällens föreställning, uppföra sin egen konsert en gång till; den här gången officiellt i Berwaldhallens foajé. Det blev ett mycket lyckat inslag som uppskattades av den väntade publiken.

Kvällen avslutades med att alla avnjöt den stora konserten i ett fullsatt Berwaldhallen. Det var en unik och fantastisk upplevelse att få se en världsartist, en världsdirigent och hela Sveriges symfoniorkester spela!

Läs mer om Hilary Hahns och Radiosymfonikernas Prokofjev-konsert i Berwaldhallen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolans elever spelar i Berwaldshallens foajé.

Kulturskolans elever spelar i Berwaldshallens foajé.

Senast uppdaterad