Biosfärområde Voxnadalen

Publicerad 2015-02-11 10.31

Nyhetsbrev 1/2015

Här är projekt Biosfärkandidat Voxnadalens första nyhetsbrev. Projektet som syftar till att utveckla ett biosfärområde i Voxnadalen. Nu har verksmheten pågått ett tag och organisationen börjar ta form.

Den 5 februari träffades styrgruppen för tredje gången, och vad som hänt tidigare i projektet och vad vi planerar at genomföra hittar du i under projektets verksamhetsberättelse och verksamhetsplan.

Projektet finns nu också på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och du som finns där får gärna gå in och ”gilla” vår sida. Där kommer du också att hitta uppdateringar över vad som händer i projektet. På projektets hemsida kan du lägga en prenumeration på projektets E-Nyhetsbrev. Känner du någon som vill ha nyhetsbrevet i pappersform så går det bra att meddela det till Jens Hansen eller Olle Berglund.

Vi hoppas kunna komma ut med det i samband med den kvartalsredovisning som vi gör.

På hemsidan hittar du också en uppdaterad redovisning över delar av de skogliga inventeringar som gjordes under 2015. Utifrån kommunkartan kan man zooma in de områden som inventerats och där finns också en beskrivning över dem.

På projektkalendern står en hel del möten inplanerade under kommande period. Bland annat kommer vi att hålla möten med ansvariga inom våra fiskevattenområden. Turistfrågor mm kommer att lyftas på möten med företag och intresseorganisationer längs med hela Voxnans sträckning. Vi kommer också att jobba med att lägga in det material som finns i ansökningsformuläret som finns för Biosfärområden, vilket också innebär att vi kommer att jobba tillsammans med länsstyrelsen i delar av detta arbete.

Har du frågor, tips eller undrar över något hör gärna av dig till någon av oss:

Jens Hansen, koordinator
Olle Berglund, projektledare

Tyck till om sidan