Kontakt

Energi- och klimatrådgivning

De kommunala energi- och klimatrådgivarna jobbar med att förmedla opartisk och kostnadsfri rådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer. En viktig del i arbetet är att nå upp till de mål som riksdag och regering har satt för att minska energianvändningen i sektorn bostäder och lokaler.

Energi- och klimatrådgivaren svarar på frågor som rör uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Du/ni kan få råd och diskutera exempelvis för- och nackdelar med en viss åtgärd samt vilken konsekvens den kan komma att få för miljön.

Har ni något intressant projekt på gång, att ni renoverar ert hus med höga miljö- och energiambitioner eller har som mål att bli självförsörjande på el? Som energi- och klimatrådgivare är jag intresserad av vad som händer i kommunen - hör av er och berätta! (Även om ni inte tycker ni behöver några råd)

Gävleborgs energirådgivare på energiochklimat.se

Energi och klimatrådgivning i Gävleborg

Gävleborgs energi- och klimatrådgivare har en gemensam hemsida, energiochklimat.selänk till annan webbplats, där du kan hitta mer information exempelvis:

Bostäder står idag för knappt en fjärdedel av Sveriges totala energianvändning. Att minska energianvändningen i ditt hem kan därför vara ett bra bidrag både för miljön och för din egen plånbok. Därför har Energimyndigheten tagit fram verktyget Energikalkylenlänk till annan webbplats som fungerar både för villa och lägenhet.

Kontakt

Energi- och klimatrådgivare


energiradgivning@ovanaker.se
Tfn 0271-570 00

www.energiochklimat.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2018-06-19 16.36

Tyck till om sidan