En person som håller i en surfplatta och tittar på filmutbudet på Cineasterna.

Filmfrossa!

Filmsatsning på HelGe-biblioteken firas 1-2 februari.

Region Gävleborgs och HelGe-bibliotekens satsning på filmstreamingtjänsten Cineasterna fyller ett år och det firas med en rejäl filmfrossa. Alla gävleborgare med bibliotekskort får under helgen 1–2 februari låna tio filmer i stället för maximalt fyra per månad.

Under ett år har länets invånare kunnat streama kvalitetsfilm via HelGe-biblioteken, ett komplement till kommersiella streamingtjänster, DVD-film och biografernas visningar runt om i kommunerna. Det första året firas genom att lånekortsinnehavare tillåts låna tio filmer under helgen 1–2 februari i stället för maximalt fyra per månad. Filmtjänsten Cineasterna erbjuder ett brett filmutbud och behöver du tips för din filmhelg har bibliotekspersonal i länet sammanställt förslag på filmer ur olika genrer som ”Musikpionjärer”, ”Släck inte lampan om natten” och ”För yngre och äldre unga”.

– Vi på biblioteken arbetar med berättelser på olika sätt och möjligheten att streama film ger ett mervärde. En kalashelg med film hoppas jag uppskattas av många, säger Inga-Lill Embretsen, bibliotekschef, Ovanåkers kommun.

– Det finns verkligen så mycket film att välja på, själv ska jag följa Musikpionjär-spåret och njuta av en film- och musikhelg, säger Erika Wachenfeldt, projektkoordinator Film på bibliotek, HelGe-biblioteken.

Projektet Film på bibliotek drivs av HelGe-biblioteken och Region Gävleborg och finansieras med stöd av Kulturrådet.

Läs mer:
https://www.helgebiblioteken.se/web/arena/filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
https://www.cineasterna.com/sv/library/66/selectedlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad