Kontakt

Hur driver man en förening?

Här har vi samlat information om hur du driver en förening.

Föreningsekonomi

En ordnad ekonomi i föreningen är mycket viktigt men inte alls så svårt att nå upp till om man håller god ordning och reda. Läs mer om grundläggande information och några enkla råd omkring ekonomi och föreningsadministration.

Kalla till årsmöte

En förening måste årligen har ett öppet årsmöte som antar verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och revisorernas förslag att ge styrelsen ansvarsfrihet. Läs mer om hur du kallar till årsmöte och förslag på en dagordning.

Styrelsens uppgifter

Styrelsen i en förening har till uppgift att se till att de beslut som föreningsmötena fattar också genomförs, ansvara för administration, ekonomi och förbereda de frågor som ska diskuteras på ett medlemsmöte. Läs mer om styrelsen uppgifter.

Fördjupad föreningskunskap

Här finns några externa länkar till platser på nätet där du kan lära dig mer om hur man startar, driver och administrerar föreningar.

Mucflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan hjälpa till med ungdomars egen organisering, ungdomsutbyten, volontärsarbeten och andra ungdomsprojekt. Ungdomsstyrelsen har även sammanställt nyttig information för att starta och driva föreningar.

Kontakt

Kulturföreningar

Kulturchef
Carina Ulfsdotter
Tfn: 0271-570 61

Idrottsföreningar

Fritidschef
Eva Holm
Tfn 0271-570 59

Senast uppdaterad 2018-07-04 10.37

Tyck till om sidan