Kontakt

Hästridning

Är du intresserad av hästridning? I Edsbyn finns ett fint ridhus med en mycket aktiv och medlemsrik ridklubb för alla åldrar. I kommunen finns möjligheten att uppleva vildmarken på nära håll. Här kan du också ta en tur bakom en nordsvensk arbetshäst i härlig hälsingenatur.

Edsbyns Ridklubb

Det stora ridhuset har en manege på 20 x 60 meter som gör det möjligt att träna, undervisa och tävla inomhus under hela året. Där finns också en ridbana utomhus och stall med plats för ca 20 hästar. Ridhuset startades 1995 och ägs av Ovanåkers kommun och förvaltas av Edsbyns Ridklubb.

Tur med häst och vagn bland bondeslotten i Långhed

Njut av en tur bakom en nordsvensk arbetshäst bland vackra bondeslott i härlig hälsingenatur. Även bröllopskörning finns. Vi skräddarsyr turer efter dina önskemål. Här kan du klappa föl och se på kalvar och det finns även boende på gården.

Pannkakshuset Bockahästen i Svabensverk

Upplev vildmarken till häst. Följ med våra kunniga turledare på en hel- eller halvdagsritt genom storskogarna i finnmarken. Våra trygga nordsvenskar passar även för den ovane ryttaren och vi anpassar turen efter deltagarnas erfarenhet. Varje ridtur startar med en stund av hästskötsel och genomgång så att man kan bekanta sig med sin häst innan vi rider ut.

Kontakt

Edsbyns Ridhus
Edsbyns Ridklubb
Box 130
828 22 Edsbyn
Tfn: 0271-232 91

Bondeslotten Långhed
Tfn: 0271-133 73

Pannkakshuset Bockahästen Svabensverk
Tfn: 0705-47 12 81

Senast uppdaterad 2018-01-10 13.32

Tyck till om sidan