Kontakt

Kulturskolan

Kulturskolan är en kommunal verksamhet främst för barn och ungdomar från förskoleåldern t.o.m gymnasiet. Vi undervisar i olika instrument, sång, dans, teater, konst och film. Mötet sker på Kulturskolan eller på skolorna runt om i kommunen.

Målsättningen för Ovanåkers kulturskola är att erbjuda barn och ungdomar en bred kulturundervisning med hög kvalitet inom olika genrer efter var och ens begåvning, intresse och ambition.

Kulturskolan arbetar med långsiktiga mål och har därför utarbetat kursplaner som syftar till att stärka elevens personlighetsutveckling och ge en grund för högre studier.

Hitta snabbt

Psst, går du redan på Kulturskolan? Ladda gärna ner SpeedAdmin i Google Play Länk till annan webbplats. eller Appstore Länk till annan webbplats. om du vill hantera dina kurser och instrument direkt i mobilen eller surfplattan.

Film om våra kurser och instrument

Här ska det vara en video.
För att visa den, hantera cookies och tillåt funktionella cookies, sen uppdatera sidan.

Eller visa videon i nytt fönster.

Södra Hälsinglands Kulturskola

Kulturskolan är en del av Södra Hälsinglands Kulturskola som har ett samarbete mellan kulturskolorna i OBS-regionen (Ovanåker-Bollnäs-Söderhamn).

Svenska musikrådet har givit ett speciellt hedersomnämnande till samarbetet inom SöHK.

"Södra Hälsinglands Kulturskola är ett spännande exempel på samverkan. Många kulturskolor i mindre kommuner står inför stora utmaningar. Utflyttning och/eller ett kärvare ekonomiskt klimat ställer krav på verksamheten, som ofta går ut över elevernas utövande och lärarnas arbetssituation.
I Södra Hälsinglands Kulturskola har man lyckats vända detta till något positivt genom samverkan. Genom den nya Kulturskolan kan man möta omvärldens krav och samtidigt erbjuda en bredare och mer kvalitativ utbildning för sina elever. Detta är ett exempel som är värt att uppmärksamma och följa framöver".

Kontakt

Kulturskolechef

Mia Nordholm
Tfn 0271-572 01
E-post mia.nordholm@ovanaker.se

Postadress

Ovanåkers kommun
Kulturavdelningen
Kulturskolan
828 80 Edsbyn

Besöksadress

Kulturskolan
Gamla faluvägen 3
828 32 Edsbyn

Kultur- och fritidschef

Carina Ulfsdotter
Tfn 0271-570 61
E-post carina.ulfsdotter@ovanaker.se

Senast uppdaterad