Kontakt

Baka - Tunnbröd i Långhed

Tunnbrödsbak i Långhed

Tunnbröd, en del i vårt svenska kulturarv. I Långheds bygdegård finns vedelade ugnar och mångårig kunskap i bakningskonsten.

Bakning
Föreningen har renoverat köket och installerat en vedeldad bakugn även en ugn för att baka utomhus. De jobbar i projekt för att utveckla kulturarvet, gemensamt för alla åldrar och kulturer.

– Här har man alltid odlat, skördat, malt och gjort bröd. Och nu tar vi det arvet och låter det möta kulturarvet från människorna som bor här i dag. Bak och mat förenar, det är ju något vi gör världen över. Här träffas vi för att byta kunskaper om matens, och i synnerhet brödets, historia och kulturarv.

Sommaröppet 2021
28 juni - 20 augusti
mån-fre kl. 11-17
Sommarcafé med härligt fikabröd, tunnbröd med olika fyllningar och lunchsoppa.
Tacokvällar - fredagar 2/7 - 6/8 kl. 17-20

Kulturtipspromenad
Konstutställning
Försäljning av Hälsingeprodukter
Barnaktiviteter.

Välkommen!

Tunnbrödsbakning i Långhed


Det doftar ljuvligt på bygdegården när tunnbrödet gräddas i bakugnen. Denna kväll har en grupp samlats för att baka tillsammans, umgås och äta. Någon klassisk tunnbrödsklämma står däremot inte på menyn. I stället får det svenska kulturarvet kliva in i samtiden och möta kulturarvet från en annan del av världen. Selam Tesfalem och Mostafa Alabdullah har gjort falafel och de rullade bröden blir något helt nytt.

– Det blev en läcker upplevelse. Vårt lite sega tunnbröd med en aning sötma som möter tahini och sesamfrön och den salta tsatsikin, det blev en härlig kombination, konstaterar Margareta Englund från Långheds bygdeförening.

Mer information om vad som är pågång i Långheds Bygdegård finns på föreningens webb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Långheds bygdegård

Långhed 611, Alfta
E-post: bokning@langhed.se
www.langhed.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad