En person håller i en pusselbit.
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Föreläsning - Kampen om ett självständigt liv

Julia och Agneta föreläser om livet med autism, både som ung vuxen på väg ut i livet och som förälder till ett vuxet barn. Det är gratis att delta och alla är välkomna!

Om föreläsningen

Berättelsen handlar om de utmaningar man ställs inför som vuxen med autism. Om kampen för ett självständigt liv och frustrationen när myndigheterna sviker. Om att mitt i allt kaos finna självtillit och hitta en väg framåt, när det tycktes som om alla andra hade gett upp. Det är också en berättelse om hur det kan vara att vara förälder till en vuxen med autism. Hur man lär att ta ett
steg tillbaka, när man är van vid att vara den som alltid måste styra upp och undanröja alla hinder. Om utmaningen i att orka vara den som stöttar när man själv inte mår bra.

Om föreläsarna

Julia Karlsen är (H)järnkoll ambassadör och en ofta anlitad föreläsare. Agneta är mamma till Julia och ger sitt perspektiv på att vara förälder till ett vuxet barn med autism.

Information

Datum: 23 maj
Tid: 17.30 - 19.30
Plats: Sunnangården, Samlingssalen Alfta
Adress: Gamla Anneforsvägen 10R, 822 30 Alfta
Pris: 0 kr

Arrangör: Studieförbundet Vuxenskolan, Anhörigstödet Ovanåkers kommun, Hjärnkoll Gävleborg
Webbplats: sv.se/avdelningar/sv-gavleborg/kurser/kampen-om-ett-sjalvstandigt-liv-om-livet-med-autism-som-ung-vuxen-och-som-foralder-till-ung-vuxen-89196/

Senast uppdaterad