Afaf Radhison
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Från krigets Irak till Söderhamns skidspår

Afaf Radhison är född och uppvuxen i Irak men har bott i Sverige i nio år, större delen av tiden i Söderhamn. Hon är känd för sitt brinnande engagemang och arbete med integration, och vet själv hur det känns att komma till Sverige som invandrare och gå igenom processen med att lära sig ett nytt språk och att försöka bli svensk. Den 11 september kommer Afaf och föreläser i Celsiusskolans aula.

Afaf har övervunnit en mängd utmaningar i livet som de flesta av oss aldrig ens skulle kunna föreställa oss. Innan hon flydde till Sverige, levde hon i en värld där riskerna var höga och möjligheterna att leva trygg och fri var få. Risken för att bli kidnappad eller mördad var inget ovanligt. Men trots det gav hon sig iväg på en lång resa från ofrihet till frihet.

Afaf har kämpat sig genom svåra prövningar och har skapat sig ett liv där hon nu har ett fritt val och går sin egen väg. Hon som aldrig fick cykla, simma, idrotta när hon var liten bara för att hon var en tjej.

Nu tar hon tacksam emot alla möjligheter som livet erbjuder, från att åka skidor på fjället, klättra i berg, simma i havet, sova på klippor till att cykla tusentals mil. Det är en verklighet som hon aldrig hade kunnat föreställa sig när hon var yngre och hade drömmar som många kallade för galna.

Men trots allt detta har Afaf aldrig tappat sin tro på att livet är fullt av möjligheter. Hon har skrivit en bok som heter "Ur askan i eden" som handlar om hennes resa. En resa från mentala och fysiska ruiner, cementerade värderingar och traditioner, från förtryck och ofrihet till en framtid i frihet.

Nu jobbar Afaf Radhison på RF-SISU med olika integrationssatsning för att inspirera nyanlända till att röra på sig och hitta till föreningslivet. Hon vill inspirera fler kvinnor till idrotten, att hitta en meningsfull fritid och att vara aktiva.

Hon är också inspiratör för Vasaloppet för att få fler kvinnor att åka skidor, cykla eller sprina.

Med Afaf på scenen kommer ni att känna er inspirerade, upplyfta och motiverade att kämpa för era drömmar och tro på att allt är möjligt.

Se Afaf Radhisons hålla Vasaloppets högtidstal 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan

Anmäl dig till föreläsningen

 

Information

Datum: 11 sep
Tid: 18.00 - 19.30
Plats: Celsiusskolans aula
Adress: Sporthallsvägen 7, 828 33 Edsbyn
Pris: 0 kr

Arrangör: Folkhälsan Ovanåkers kommun

Senast uppdaterad