Bild från teaterföreställningen Min allra bästa vän.
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Min allra bästa vän

Teaterföreställning för barn cirka 7-12 år.

En roadmovieinspirerad show om vänskap. Om att inte vilja släppa och att ibland inte kunna se den som är precis bakom en. Om att leta efter någon men hitta sig själv.

Inanna och Eva är bästa vänner. En dag måste Eva flytta. Efter en incident i klassen blir det outhärdligt. Inanna reser iväg för att hitta Eva. Resan förändrar Inannas syn på sig själv och andra. Inanna lär sig att vänskap förändras och man kan vara vän med flera. BFF är bara ett fånigt påhitt av folk som vill sälja grejer. Vara kompis räcker. En oväntad person ger Inanna rådet att skriva ner allt hon känner i en bok istället för att slåss och skrika när hon blir arg. Hon skriver Inannas fantastiska resa till Alvesta. Hon får läsa upp boken i klassen och alla skrattar. Den är verkligen rolig. Men att den är sann, det vet bara en … eller några få.

I en vardag där BFF (Best Friends Forever) är viktigare än allt, är det svårt för den som inte har någon. Min allra bästa vän handlar om Inanna 10 år, som kanske inte är världsmästare på att hantera känslor och aggression. Bästisen flyttar och hon klarar inte av ensamheten i skolan, och alla maktspel. Hon ger sig av på en farlig strapats för att hitta sin bästis. Hon upptäcker att BFF visst bara är ett fånigt påhitt. Vänskap är så mycket större än så och ibland ser man inte de vänner man har, precis bakom sig.

Biljetter säljs via hemsidan www.riksteatern.se/voxnadalen Länk till annan webbplats. och på Edsbyns bibliotek tel. 0271-571 50, Alfta bibliotek tel. 0271-572 70. Kvarvarande biljetter säljs i kassan ca 1 timme före föreställningen. Biljettpris Vuxen 40:-, Barn 40:-.

Medverkande: Nora Ericson, Katja Wester
Producent: MolièreEnsamblen
Foto: Tina Axelsson

Arrangör: Voxnadalens Riksteaterförening, medarrangör: Riksteatern Gävleborg.
Teaterföreställningen genomförs med stöd av Ovanåkers kommun.

Information

Datum: 3 dec
Tid: 14.00 - 14.50
Plats: Godtemplargården, Alfta
Adress: Vestmansvägen 23, Alfta
Pris: 40 kr
Åldersgräns: Passar för barn cirka 7-12 år

Arrangör: Voxnadalens Riksteaterförening
Webbplats: riksteatern.se/voxnadalen
Facebook: facebook.com/profile.php?id=100064458500803&locale=sv_SE

Senast uppdaterad