Ralph Carlsson och Mats Qviström i teaterföreställningen Stolarna vid havet. Foto: Mats Bäcker.
Slutdatumet för det här evenemanget har passerat.

Teaterföreställning "Stolarna vid havet"

Nyskriven komedi om politik och vänskap av Adde Malmberg.

Allan, en pensionerad politiker sitter vid sitt fritidshus, i sin favoritträdgårdsstol på sin favoritplats, en kulle med utsikt över havet. Snart visar det sig att hans nya granne är hans tidigare politiske motståndare Rutger! Även han är pensionerad och vill njuta av den fina utsikten. I varsin stol, målad i varsin färg – röd respektive blå – och på varsin sida av tomtgränsen startar nu ett vardagsgnabb om precis allt som de tycker olika om. De är aldrig överens och har alltid olika utgångspunkter och drar olika slutsatser, men påfallande ofta tycker de ändå samma sak och långsamt uppstår ett slags vänskap mellan dem.

Stolarna vid havet är skriven och regisseras av Adde Malmberg som länge varit en av Sveriges mest älskade komiker, skådespelare och regissörer med över 30 års erfarenhet från scen och TV. Senast aktuell på Riksteatern med Man får väl ställa upp, Pang i bygget på Fredriksdalsteatern, Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage på Cirkus i Stockholm.

Allan spelas av Ralph Carlsson, känd från Mitt liv som hund, Fucking Åmål och Solsidan. I rollen som Rutger ser vi Mats Qviström känd från I rymden finns inga känslor, Ronny Danielssons uppsättning av Sound of music och rösten till Nelvanas tecknade serieversion av Tintin.

Biljetter: www.riksteatern.se/voxnadalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller på Edsbyns bibliotek telefon 0271-571 50, Alfta bibliotek telefon 0271-572 70. Kvarvarande biljetter säljs i kassan cirka 1 timme före föreställningen. Biljettpris inklusive fika: Vuxen 160:-, Ungdom t.o.m. 25 år 80:-. Scenpassrabatt 30 kr.

Konstnärligt team
Manus och regi: Adde Malmberg
Dramaturg: Jani Lohikari
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Maskdesign: Anna Olofson

Producent: Riksteatern

Foto: Mats Bäcker

Föreställningen arrangeras med stöd av Ovanåkers kommun.

Information

Datum: 5 nov
Tid: 19.00 - 21.00
Plats: Byagården Runemo
Adress: Kasernvägen 14, Runemo, Alfta
Pris: Biljettpris inklusive fika: Vuxen 160:-, Ungdom t.o.m. 25 år 80:-. Scenpassrabatt 30 kr.

Arrangör: Voxnadalens Riksteaterförening
Webbplats: riksteatern.se/voxnadalen
Facebook: facebook.com/profile.php?id=100064458500803

Senast uppdaterad