Ungdomarna som anordnar aktiviteter under veckorna 25-27

Ungdomarna som anordnar aktiviteter under veckorna 25-27

Aktiviteter av ungdomar för ungdomar

Flera somrar i rad har vi anställt ungdomar som fått i uppdrag att ordna aktiviteter för andra ungdomar. Aktiviteterna är i full gång och fortsätter till och med nästa vecka.

Ovanåkers kommun arbetar kontinuerligt och systematiskt gällande dialogarbete med ungdomar. Som en del i detta föreslog ett elevråd år 2012 att Ovanåkers kommun varje sommar skulle anställa några ungdomar vars uppdrag skulle vara att arrangera aktiviteter riktade till andra barn och unga. Vi tyckte att det var ett bra förslag och sedan dess har några ungdomar anställts som aktivitetsledare varje år.

Genom åren har aktiviteter som Epa/moppe-cruising, Summerbreeze, utomhusbio, modevisningar, cafékvällar och mycket annat arrangerats.

Årets uppsättning ledare är Dijana Mihajlovic, Alice Christensen och William Westman. Det är något färre än de tidigare åren, men de har ändå många roliga aktiviteter avklarade och påbörjade under de tre veckor de är anställda, som exempelvis brännboll, spontanfotboll, Fifa-turnering, nattinnebandy och sommarhäng på Ip.

För att ta del av aktiviteterna, håll koll på ung.ovanaker.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2019-06-26 11.11