Michael Lindberg AB utsågs till Årets företagare i Ovanåker 2022, en ärofylld tävling som arrangeras av Företagarna Woxnadalen. Här är Michael Lindberg tillsammans med företagets VD Magnus Rubensson. Foto: Lina Kronberg

Michael Lindberg AB utsågs till Årets företagare i Ovanåker 2022, en ärofylld tävling som arrangeras av Företagarna Woxnadalen. Här är Michael Lindberg (till höger) tillsammans med företagets VD Magnus Rubensson. Foto: Lina Kronberg

Årets företagare i Ovanåker utsedd

Michael Lindberg AB korades till årets Företagare Ovanåker 2022 av Företagarna Woxnadalen.

Det var en märkbart rörd Michael Lindberg som fick ta emot diplom, blommor och varma applåder när Företagarna Woxnadalen utsåg årets Företagare Ovanåker på måndagskvällen.

Michael Lindberg startade familjeföretaget hemma i garaget 1994 och det dröjde inte länge förrän barnkläderna blev allt mer populära.

- Jag minns när vi startade företaget att jag ofta var uppe på nätterna med något barn i famnen som inte kunde sova. Jag tittade ut mot garaget och undrade för mig själv om det skulle gå vägen. Jag var nervös och hoppades att vi gjorde rätt satsning, sa Michael Lindberg bland annat i sitt tacktal.

Företaget har i dag egna designers och är ett av Sveriges ledande klädmärke. Sedan 2000 har Lindberg egna lokaler på Spelmansvägen i Edsbyn och lokalerna har byggts ut ett flertal gånger. Även nu pågår en utbyggnad då familjeföretaget behöver mer plats.

Michael Lindberg fick också det ärofyllda priset Årets företagare 2000. Företagarna Woxnadalen ger utmärkelsen på lokal, regional och nationell nivå till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

De övriga nominerade var Emil Alfredsson, Hälsinge Mek och Svets, och Torsten Bengtsberg, Works reklamproduktion.

Jurys motivering lyder:

Efter en start i garaget med ett litet sortiment har företaget utvecklats till miljonomsättning i egna stora lokaler. Genom att utveckla sortimentet med bra funktionella kläder och med egna designers har företaget blivit ett ledande varumärke.

Redan från start har ett stort samhällsansvar och miiljötänk genomsyrat företaget.

Michael Lindberg har byggt upp företaget Lindberg från noll, till i dag ett stabilt företag och är därför en värdig Årets företagare 2022 i Ovanåkers kommun.

Senast uppdaterad