Edsbyns simhall får nya ytskikt

Simhallen i Edsbyn har hängt med sedan 70-talet, och ytskikten lika så. Nu är det dags för en renovering då fogar börjat släppa och kakel lossnat på vissa platser. I sommar drar arbetet igång på riktigt.

Trots simhallens ålder så har ytskikten hållit sig i bra form under alla dessa år. Därför är det också just bara ytskikten som behöver bytas och kaklas om. Orsaken är ett bra underhåll av hallen under dessa år och därför har man kunna skydda såväl underliggande väggar som golv från fukt. Det kommer att bli nya ytskikt och fog överallt, vilket kommer att ge en ny och fräsch simhall när den öppnar igen till hösten.

Pär Liljemark är fastighetsingenjör på Ovanåkers kommun och är väldigt positiv till att renoveringen äntligen blir av.

- Det är en höjdare att vi får vår simhall renoverad. Det blir en intressant resa och även lite pirr innan öppning sen, då hallen är i allas intresse, säger Pär.

Renoveringen av hallen har redan påbörjats med ett första byggmöte. Under nästa vecka kommer entreprenören att påbörja sitt arbete i lokalerna. I början av september är det beräknat att simhallen ska kunna öppna upp sin verksamhet som vanligt igen efter den slutförda renoveringen. Då kan man åter igen kunna plaska, simma och göra bomben i den nya fräscha simhallen!

Vid frågor, kontakta:

Pär Liljemark
Fastighetsingenjör, Ovanåkers kommun
Par.liljemark@ovanaker.se
Tel 0271-570 88

Senast uppdaterad