Kollage av bilder med bl.a träning och kost

Folkhälsoveckan 2021

Snart drar årets folkhälsovecka igång, och det är många spännande aktiviteter och intressanta föreläsare på schemat. Alla aktiviteter och föreläsningar är kostnadsfria, så varför inte passa på att testa något nytt? Här hittar du all information du behöver om veckan och vad som erbjuds.

Varje höst under vecka 37 arrangerar Ovanåkers kommun i samarbete med hälsocentralerna en Folkhälsovecka i syfte att öka kunskapen om och väcka intresse för vad folkhälsa innebär. I år infaller vecka 37 mellan den 13 - 19 september.

Mer information om Folkhälsoveckan 2021

Aktivitetsschema

Under veckan erbjuds många prova-på pass till olika aktiviteter och gym, så passa på att testa något nytt! Kanske dans eller yoga? På sidan med aktivitetsschemat hittar du alla erbjudanden för veckan:

Aktivitetsschemat för veckan hittar du här

Föreläsare

Alla föreläsningar under veckan hittar du på aktivitetsschemat. 

Under veckan har du chans att bl.a. lyssna till digitala föreläsningar med dietisten Adam Bolay och psykologerna Johanna Roth och Paulina Tomasdotter. De föreläsningar som sker på plats är med Carolina Klûft och Jonathan Hedström, som besöker Pingstkyrkan i Edsbyn.

Alla föreläsningar är kostnadsfria, men kom ihåg att föreläsningarna i pingstkyrkan har begränsade antal platser, så det är först till kvarn med anmälan som gäller.

Carolina K

Carolina Klûft

Årets huvudföreläsare är Carolina Klûft, och hon kommer att hålla två olika föreläsningar den 14 september i Pingstkyrkan i Edsbyn.

Carolina är verksamhetschef för Genration Pep och kommer kl. 16:00 ge en föreläsning som riktar sig till er som arbetar med barn och unga inom förskola skola, men även föräldrar och andra vuxna runt våra barn.

kl. 18:00 är ni välkomna att lyssna på Carolinas uppskattade föreläsning "Livet är en sjukamp - min väg till prestation, balans och mening" i vilken hon berättar om sin idrottskarriär. Hon tar upp ämnen som hur tufft det kan vara att alltid förvänstas ligga på topp, om att maximera sin potential, men även områden som persolig utveckling och självkänsla.

Mer information och anmälan till Carolinas föreläsningar

Jonathan Hedström

Jonathan Hedström

Den 16 september kommer Jonathan Hedström till Pingstkyrkan i Edsbyn. Powerforwarden som spelade VM-final och uppfyllde pojkdrömmen om att spela i NHL.

Kl. 19.00 har du chans att lyssna på hans föreläsning "Karriären, ätstörningar, prestationsångesten, machokulturen, ledarskap och vägen tillbaka till ett hälsosamt liv"

Mer information och anmälan till Jonathans föreläsning

Kontakt

Folkhälsosamordnare

Ulla-Marie Nilsson
Tfn: 0271-572 85
E-post: ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Therese Styverts Törnberg
Tfn 0271-570 23
E-post therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad