Kollage med bilder på mat, träning och hälsa med texten "Folkhälsoveckan 2022. 12-18 september"

Folkhälsoveckan arrangeras för att lyfta aktiviteter som skapar förutsättningar för ett gott liv!

Varje höst under vecka 37 arrangerar Ovanåkers kommun i samarbete med Edsbyn Din hälsocentral en Folkhälsovecka i syfte att öka kunskapen om och väcka intresse för vad folkhälsa innebär. Veckans första föreläsare är PT-Fia.

Kulturpromenad, körsång, seniorgympa, föreläsningar och workshops, konstplank, yoga och skogsbad är ett axplock av det gedigna utbudet som finns under Folkhälsoveckan. Företag inom hälsa erbjuder dessutom gratis prova på-erbjudanden, så ta chansen att boosta er inför vintern.

Första föreläsare under veckan är Sofia Ståhl!

Sofia är mer känd som PT-Fia, en prisad hälsoentreprenör, programledare och författare. Hon föreläser ikväll, måndag 12 september Kl. 18:00-19:00, i Celsiusskolans aula.

Som PT-Fia driver hon en av Sveriges största hälsobloggar och har tagit emot priser som Årets Hälsoinspiratör, Årets Hälsoblogg och Årets Träningsblogg. Hon är hälsoprofil i magasinet Femina och författare till flera böcker inom hälsa och träning. Sofia Ståhl programleder sin podcast Ofiltrerat samt TV-programmet Lyckomaten i SVT tillsammans med Tareq Taylor.

Med värme, humor och igenkänning beskriver Sofia Ståhl fällorna vi lätt hamnar i när vi vill ändra vår livsstil och ta bättre hand om oss själva. Hon upplever att träning idag handlar mer om press, prestation och perfektion än den rörelseglädje och hälsofrämjande aktivitet det borde vara. Det viktiga är inte att du försöker uppnå ett ”perfekt” hälsosamt liv, tränar mest eller äter det som alla andra gör. Det viktiga är att du strävar efter att hitta den balans som faktiskt fungerar i ditt vardagspussel, säger Sofia Ståhl.

- Just precis så! Livsstilsförändringar mitt i vardagspusslet där vi kanske hamnar mer i stress och press. Det är viktigt att se till det enkla, att se hälsan, rörelsen i vardagen, att inte bli påverkad av sociala medier, att alla är olika och unika. Visst är väl det fantastiskt, säger Therese Styverts Törnberg, folkhälsosamordnare på Ovanåkers kommun.

Senast uppdaterad