Forsparken får nytt gräs

Fotbollsplanen på Forsparken i Alfta har varit en trogen tjänare i över 70 års tid. Nu är det dags för den fläckiga gräsmattan att få ett lyft.

Gräsmattan har många år på nacken och har genomgått otaliga träningar och matcher. Det har gjort att planen har blivit hård och att vattnet haft svårt att tränga igenom vid regnskurar. Gula fläckar på planen vittnar om att den sjunger på sista versen. Då intresset för att spela fotboll växer så ökar därmed också belastningen på fotbollsplanen. Kultur- och fritidsnämnden har därför beslutat att gräset ska bytas ut.

- Det känns väldigt positivt att vi kan göra detta. Det kommer att bli ett väldigt bra arbete och Forsparken kommer återigen få en fin fotbollsplan. Tidigare har planen haft lite fel mått, men nu kommer även det att rättas till, berättar Monica Liljemark, Enhetschef Fritid

Arbetet påbörjas den 10 Juli och under tiden som arbetet pågår så kommer träningar att förläggas till planen vid Hälsingegård Ol-Anders samt Långheds IP. Entreprenören som gör jobbet är Fridhs sport AB.

För frågor, kontakta

Enhetschef, Fritid
Monica Liljemark
Tel 0271-573 32
E-post Monica.liljemark@ovanaker.se

Senast uppdaterad