Fria busskort till elever

Idag, måndag, börjar skolan i Ovanåkers kommun. Nytt för i år är att elever från och med årskurs 7 får fria busskort att använda för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt.

Kortet gäller för elever som börjat årskurs 7 till och med 30 juni det år eleven fyller 19 år under förutsättning att eleven är folkbokförd i Ovanåkers kommun. Kortet gäller även för asylsökande som är boende och inskriven i någon skola i Ovanåkers kommun.

Ovanåkers kommun arbetar för att fler ska resa kollektivt och att erbjuda elever fria busskort påverkar förhoppningsvis resandet. Kortet gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt.

Busskortet för högstadieelever gäller fria resor med X-trafiks bussar inom kommunen och busskortet till kommunens gymnasieelever gäller resande med X-trafiks bussar och tåg i Ovanåkers och Bollnäs kommuner.

Yoomi Renström (S), kommunalråd i Ovanåkers kommun:

- Vi har länge jobbat för att få fria busskort för ungdomar i hela länet men det verkar ta tid att få igenom det på regional nivå eftersom tio kommuner ska komma överens. Vi tycker vi har väntat nog och tar nu ett första steg i vår egen kommun.

Senast uppdaterad 2017-10-26 12.20

Tyck till om sidan