fotokollage av friluftslivsbilder

Gilla friluftslivet! Välkommen till en dag fylld med Prova-på-friluftsaktiviteter

Söndag 19/9 hälsar vi välkomna till en dag fylld med friluftsaktiviteter kring Nabban, Alfta. En perfekt dag för alla familjer och dig som vill prova-på enkla former av friluftsliv samt träffa andra friluftskompisar. Bjud med någon eller några du känner! Alla aktiviteter är gratis under dagen. Vissa aktiviteter är vid en speciell tid eller kräver lite utrustning - se här nedan vad som händer.

STIGCYKLING FÖR BARN - kl. 11.00
Alla barn och unga som vill testa att cykla stigarna kring Nabban är välkomna kl 11.00 då Ovanåkers Stigcyklister kör en guidad tur. Få tips och trix, samt kul att cykla tillsammans! Hjälm är obiligatorisk! Ta med egen cykel och hjälm. Fåtal lånecyklar finns

STIGCYKLING FÖR VUXNA - kl. 12.00
Alla som vill testa att cykla stigarna kring Nabban är välkomna kl 11.00 då Ovanåkers Stigcyklister kör en guidad tur. Få tips och trix, samt kul att cykla tillsammans! Hjälm är obiligatorisk! Ta med egen cykel och hjälm. Fåtal lånecyklar finns

TIPSPROMENAD - kl. 10-13
Biosfärområde Voxnadalen bjuder på tipspromenad med frågor för hela familjen. Chans att vinna kåsor och andra fina priser.

NATURBINGO - kl. 10-13
Naturskyddsföreningen håller i en naturbingo för alla barn

PROVA-PÅ-SUP - kl. 11-13
Att glida fram på vattenytan på en Stand up paddleboard, SUP, är en obeskrivlig känsla. Under dagen har du chans att testa samt få instruktioner. Ta med handduk och torra kläder om du tänkt ramla i (liten risk). Flytvästar och övrig utrustning finns att låna.

MINIKNAT/ORIENTERING - kl. 10-13
Alfta-ÖSA arrangerar en enklare form av orientering för de minsta

PROVA-PÅ-FISKE
Kom och prova på att fiska i Kyrktjärn. Ta med eget spö eller låna.

HITTAUT - kl. 10-13
Runt Nabban finns sju checkpoints att leta. Dessutom finns en av sju, extra checkpointsen SEVEN SUMMIT på toppen av Nabban. Kartor finns för utdelning och du kan få svar på frågor relaterat kring Hittaut.

”ÄTBART i NATUREN” - GUIDAD TUR kl. 13.00
Naturskyddsföreningen har bjudit in Tomas Skogstjärn som med sitt Naturens Skafferi och Apotek, hjälper oss botanisera runt bland det som växer i backen och skogen. Vi ägnar nån timme åt att plocka och samtala. Ta gärna med lite matsäck och en mugg, så kokar vi te på plats.

Mer information på faceookeventet "Ätbart i naturen" Länk till annan webbplats.

FIKA OCH KORV
Aefab sponsrar alla besökare på enklare fika och korv med bröd!

Hitta till Nabban

Friluftsområdet Nabban ligger vid den gamla slalombacken/Bikeparken intill sjön Kyrktjärn, strax sydost om Alfta. Precis söder om RV50.

Buss: Åk buss 100 och kliv av vid hållplats Östlings. Ca 500 meters promenad söderut.
Bil: Tag av RV50 mot Runemo, direkt västerut och därefter söder i tunnel under RV50. Parkera på anvisad plats vid vändplanen innan Nabbans friluftsområde. Extra parkeringar finns vid ridplanen strax innan.

Senast uppdaterad