En Hittaut-kontroll lutandes mot en björk

Hittaut Ovanåker släpper sju nya checkpoints!

Vecka 37 är det Folkhälsovecka i Ovanåkers kommun. Då kommer Hittaut Ovanåker att släppa SJU HELT NYA CHECKPOINTS. Dessa kommer få temat "seven summits" och kommer bara finnas digitalt i appen Hittaut. De blir alltså nummer 127–133 och finns inte tidigare angivna på kartan för 2021 års projekt - utan är en EXTRA nyhet för året!

Syftet med dessa sju nya checkpoints är dels att stimulera er alla som redan tagit våra 126 checkpoints - samt att peppa igång övriga lite till en slutspurt. Under folkhälsoveckan blir det stort fokus på en mängd olika aktiviteter för att förbättra välmående och träning - och vad passar då inte bättre än Hittaut eftersom Hittaut är kommunens största friskvårdsprojekt.

Än så länge är de sju checkpointsen hemliga - men ledtråden att det är riktiga "toppen-checkpoints" samt går under arbetsnamnet SEVEN SUMMITS säger en hel del om var de kommer att återfinnas. Helt klart är att de kommer passa perfekt för hela familjen, eller för dig som vill ha lite extra motivation med träningen. Kanske blir det en eller flera kvällsturer under veckan? Eller varför inte ta flera stycken under helgen?

Succé för Hittaut även under 2021

Hittaut Ovanåker har under 2021 varit en ännu större succé än tidigare år. Redan har man i skrivande stund uppnått samma siffror som rekordåret 2020 och då kvarstår nästan 4 veckor. Suget på friluftsaktiviteter har aldrig varit större och Hittaut har tillgodosett mångas nyfikenhet på att komma ut i naturen. Dessutom har man fått med över 30 skolklasser detta år, vilket starkt bidragit till den positiva utvecklingen. Projektet pågår tom den 3 oktober.

På den här sidan kommer du även hitta översiktskartor över de nya checkpointsen när de är släppta.


Hittaut. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Senast uppdaterad