En äventyrare skvätter vatten mot kameran

Kända influerare utforskar Ovanåkers kommun

Svartån, Varggrottan i Voxnabruk, en björnunge som springer genom skogen. Bara några dagar in i äventyret i Ovanåkers kommun finns det mycket att berätta om för influerarna bakom Instagramkontot @indianas_adventures. Nu kan över 14 000 följare ta del av deras upplevelser här i kommunen på Instagram.

En äventyrare som korsar en repbro

En av de senaste bilderna från ett äventyr i kommunen.

Det började med en idé – men landade i en annan. Influencern Indiana Andreae och hans kompisar hade egentligen kommit till Ovanåker med en plan som gick i stöpet – åtminstone tillfälligt – eftersom de bidrag man hade tänkt söka, och den finansiering de tänkt sig, inte fanns tillgängliga till följd av coronakrisen. Men efter ett samtal med kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter utkristalliserade sig en helt annan möjlighet.

I stället blev det ett samarbete med Ovanåkers kommun. Och nu kommer Indiana och tre av hans vänner att tillbringa hela juni månad här i kommunen. De utgår från Alfta Camping, och kommer att utforska hela kommunen. På Instagramkontot @indianas_adventures kan alla de drygt 14 000 följarna ta del av vad de får se för något.

Tanken är att vi ska fastlägga Ovanåkers kommun ur ett turistiskt perspektiv och ett vildmarksperspektiv. Vi åker runt i kommunen och hittar på sånt vi tycker verkar roligt. Mycket har vi fått tips om via lokalbefolkningen och vi har bra hjälp av Maria och Helen på Alfta Camping, säger Indiana.

Indiana och hans bror Forrest har tidigare bland annat tagit fram en serie filmer om vildmarksliv under namnet Bushcraft Brothers, i samarbete med friluftsföretaget Outnorth. De driver också en bistro i Hemavan. Men det är Instagramkontot som är den huvudsakliga plattformen och det är också där vi kommer att kunna följa deras upplevelser i Ovanåker, under taggen #tyckeromovanåker.

Än så länge har de bara hunnit utforska kommunen några dagar, men Indiana avslöjar att de redan hunnit överraskas både positivt och negativt av omgivningarna.

Det ska bli en spännande månad, säger han.

Följ deras äventyr i vår kommun genom att följa @indianas_adventures eller under taggen #tyckeromovanåker på Instagram!

Senast uppdaterad 2020-10-30 11.32