Earth hour - För livets skull på en begränsad jord

Kloka ord, vacker sång - Samling under Earth Hour

På lördag 26 mars klockan 20:30–21:30 är det Earth hour, och i Alfta kyrka bjuder flera av kommunens föreningar in till en timme av kloka ord och vacker sång.

Svenska kyrkan, Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet, Ovanåkers kommun, Biosfär Voxnadalen , STF Edsbyn, Alfta-Ösa OK och Långheds bygdegård är alla medarrangörer och har talare som kommer tala utifrån olika vinklar, men alla under temat om att värna jorden. Det blir flera olika korta tal som är varvade med sång och musik.

Dag och tid: lördag 26 mars, klockan 20:30
Plats: Alfta Kyrka

Vad är Earth hour?

Earth Hour är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. I många länder ordnas en mängd aktiviteter hela månaden innan Earth Hour. Framför allt ordnas aktiviteter kring klimat och biologisk mångfald veckan innan Earth Hour, som kallas just Earth Hour veckan.

Earth Hour sker över hela världen med tidszonanpassning, vilket exempelvis betyder att den sker en timme tidigare i Stockholm än i London.

Syftet med Earth Hour är dels att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att agera och ta klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden på allvar, dels att öka medvetenheten om klimatförändringarna och att göra förändringar på lång sikt för att anamma en mer hållbar livsstil.

WWF: Så kan du delta i Earth Hour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad