Krisberedskapsveckan

Ovanåkers kommun deltar i Krisberedskapsveckan 2018 för att öka invånarnas beredskap inför samhällskriser.

Årets landsomfattande Krisberedskapsvecka arrangeras 28 maj - 3 juni. Syftet med veckan är att öka människors riskmedvetenhet och att fler ska veta hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

Civilförsvarsförbundet informerar om 72-timmarsmetoden

Har du funderat över hur just du och dina anhöriga skulle klara en vardag som inte fungerar som vi är vana vid? Vilka behov och förutsättningar behöver ni ta hänsyn till?
Planera för att kunna klara dig på din egen mat och ditt eget vatten i minst 72 timmar, eller så länge som just dina förutsättningar tillåter.

Edsbyns bibliotek tisdag 29 maj kl. 18-19 och onsdag 30 maj kl. 13-14

Alfta bibliotek torsdag 31 maj kl. 18-19 och fredag 1 juni kl. 13-14

I år får Krisberedskapsveckan draghjälp av att Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) skickar ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Den skickas ut till 4,8 miljoner hushåll i landet och tar upp hur människor kan förbereda sig för att kunna se till sina grundläggande behov såväl vid fredstida kriser som vid krigsfara och ytterst krig. Broschyren skickas ut på uppdrag av regeringen och har tagits fram i samverkan med bland andra Försvarsmakten, andra myndigheter, kommuner och organisationer. Den finns också tillgänglig på www.dinsäkerhet.se i olika språkversioner och format.

Här kan du se filmer och få tips på hur du kan förbereda dig för exempelvis strömavbrott

Senast uppdaterad 2018-05-27 16.00