
Utskrift från www.ovanaker.se

Krisberedskapsveckan
Årets tema vid krisberedskapsveckan är MAT. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober.
Pandemin, ett försämrat säkerhetspolitiskt läge, förra årets it-attack mot en butikskedja och klimatförändringarna har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap. Människors intresse för matlagning, odling, hållbarhet och förvaring av livsmedel ökar i takt med att omvärlden känns alltmer osäker och oförutsägbar.
Det här händer i kommunen under Krisberedskapsveckan
Föreläsning med Therese Westlén om att odla, förädla och förvara
Förskolor och skolor: På Öjestugans förskola kommer man att laga mat ute på en Muurikka. Barnen har odlat ärtskott som kommer användas i matlagningen. På alla skolor kommer en veckans sallad att serveras gjord på lokalt odlade grönsaker.
Biblioteket: biblioteket ställer fram böcker på ämnet.