
Krisberedskapsveckan
Årets tema vid krisberedskapsveckan är MAT. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober.
Pandemin, ett försämrat säkerhetspolitiskt läge, förra årets it-attack mot en butikskedja och klimatförändringarna har aktualiserat behovet av livsmedelsberedskap. Människors intresse för matlagning, odling, hållbarhet och förvaring av livsmedel ökar i takt med att omvärlden känns alltmer osäker och oförutsägbar.
Det här händer i kommunen under Krisberedskapsveckan
Föreläsning med Therese Westlén om att odla, förädla och förvara
Förskolor och skolor: På Öjestugans förskola kommer man att laga mat ute på en Muurikka. Barnen har odlat ärtskott som kommer användas i matlagningen. På alla skolor kommer en veckans sallad att serveras gjord på lokalt odlade grönsaker.
Biblioteket: biblioteket ställer fram böcker på ämnet.