Kulturskola i Ovanåkers kommun

Under 2017 kommer Ovanåkers kommuns musik- och konstskola ha ett provår som kulturskola. Förutom det vanliga utbudet med sång, instrument och konst kommer det att erbjudas dans och film.

Musik- och konstskolan har beviljats 240 000 kronor från Kulturrådet för att utvecklas. Tack vare det kan dans och film införas till det ordinarie utbudet. Först ut är dans och det görs i samverkan med Viksjöforsbaletten. Dansen börjar redan torsdag 9 februari och kommer att finnas på Knåda skola och Viksjöfors skola. Det är löpande anmälan även efter att dansen börjat, men platserna är begränsade.

Carina Isaksson, kulturchef:

- Vi är mycket glada över att nu kunna ta ett stort och viktigt steg för Ovanåkers alla barn och ungdomar. Att under sin uppväxt få möjlighet att pröva på och utvecklas i olika kulturella uttryck ger färdigheter som man tar med sig igenom resten av det vuxna livet. Vi välkomnar barn och ungdomar till Ovanåkers kulturskola 2017 för att delta i instrument-, sång-, konst-, dans- och längre fram i år även filmundervisning!

Mer information och Kulturskolan

Tyck till om sidan