Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besöker Ovanåkers kommun

Onsdagen den 1 november besöker landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) Ovanåkers kommun på regeringens ”Sverigeresa”.

Under onsdagen besöker landsbygdsministern både Ovanåkers och Ljusdals kommuner på regeringens så kallade Sverigeresa. Från Ovanåkers kommun tar kommunalrådet Yoomi Renström (S), vice ordförande i kommunstyrelsen Håkan Englund (S) och kommunchef Christer Engström emot.

Gruppen kommer att besöka dels företaget Crosscontrol i Alfta som är en högteknologisk fordonsindustri med drygt 200 anställda i Sverige varav 130 i Alfta. På Crosscontrol utvecklas och tillverkas fordonsdisplayer och styrelektronik för industriella fordon och maskiner som jobbar i tuffa förhållanden som till exempel i gruvor, skogsindustri och jordbruk.

Landsbygdsminstern kommer även att få en presentation av projektet LX- Resurs och Kompetens som är ett samverkansprojekt mellan Ovanåkers kommun och Arbetsförmedlingen för att få ut arbetslösa på arbetsmarknaden.

Yoomi Renström (S), kommunalråd:

- Vi vill visa landsbygdsministern att landsbygden behöver högkvalificerad arbetskraft och att vi i Ovanåker har en ovanligt bra och effektiv organisation för att hjälpa människor ut på den ordinarie arbetsmarknaden.

Tidplan

Kl. 8.00 Företagsbesök på Crosscontrol, Alfta Industricenter

Kl. 9.00 Besök LX Resurs och Kompetens – ett arbetsmarknadsprojekt Ovanåkers kommun/Arbetsförmedlingen, Alfta Industricenter.

Media är välkomna att delta under dessa besök. Anmälan sker till Ulrica Leandersson, ulrica.leandersson@ovanaker.se, 0271-571 20.

Ytterligare upplysningar:

Yoomi Renström (S)
Kommunalråd
Tfn: 070-606 30 05
E-post: yoomi.renstrom@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2017-11-01 08.43

Tyck till om sidan