Hälsingegård Ol-Anders

Utanför Hälsingegård Ol-Anders gräddades kolbullar till gästerna. Foto: Lina Kronberg

Lyckad inspirationskväll när Lottie Knutson träffade besöksnäringen

Det är ingen hemlighet att Lottie Knutson blivit förälskad i Hälsingland. Reseinspiratören har i flera tidningsreportage och på sociala medier visat med foto och bild om längtan till Hälsingland. Trogna följare har fått läsa om Hälsingegårdar och mystiken kring vårt landskap.

Lottie Knutson, foto: Margareta Englund

Lottie Knutson, foto: Margareta Englund

Redan för ett och ett halvt år sedan höll Lottie Knutson en digital träff för våra besöksnäringsföretagare. Vi levde i en pandemi och hur skulle man som företagare kunna locka turister på ett smittsäkert sätt? Vilka trender såg Lottie? Vad har vi att erbjuda? Givetvis kom kolbulle upp i samtalet och där och då blev Lottie nyfiken på att smaka kolbulle.

På torsdagskvällen bjöd Ovanåkers kommun in Lottie Knutson till Hälsingegård Ol-Anders i Alfta för en inspirationskväll för att träffa våra besöksnäringsföretagare och föreningar som är verksamma inom turism. Givetvis stod kolbulle på menyn, en klassisk kolbulle som stektes över öppen eld och som serverades av Långheds bygdegårdsförening. Den avsmakades i fyra olika varianter och blev mycket uppskattad av både Lottie Knutson och maken Mats samt sonen Elias.

Budskapet denna gång?

- Gräv där ni står. Det som är vardag för er är exotiskt för andra. Paketera era upplevelser och fota det ni har för att marknadsföra er, dela och tagga varandra i sociala medier, tipsade Lottie Knutson.

Tidigare under besöket hann Lottie Knutson besöka bland annat Hylströmmen, Voxna Herrgård, Hälsingegård Hans-Ers och Hälsingegård Ol-Anders.

Ett litet smakprov som vi hoppas ska ge mersmak.

Text: Lina Kronberg

Kolbullar med topping

Kolbullar med topping, foto: Margareta Englund

Senast uppdaterad