Närtrafik införs och ersätter Flextrafiken

17 juni införs Närtrafik i Ovanåkers kommun och den kommer att ersätta den tidigare Flextrafiken.

Vad är Närtrafik?

Närtrafik är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken för dem som vill resa från adresser som ligger mer än två kilometer från en busshållplats. Trafiken är anropsstyrd och körs med taxi efter olika ”linjer” som alla har egna tidtabeller med cirkatider.

Vem får åka?

Man behöver inte vara boende på adressen man ska åka till eller från, däremot måste adressen ha minst två kilometer till närmsta hållplats.

När får man åka?

Måndag-fredag körs två turer om dagen in mot förbestämd knutpunkt samt tre turer om dagen tillbaka från knutpunkten.

Tidtabeller finns på xtrafik.se/flextrafik-nartrafiklänk till annan webbplats. Man kan även söka en resa från/till sin adress i X-trafiks Reseplanerare på hemsidanlänk till annan webbplats och i mobil-appenlänk till annan webbplats. Får man träff på en resa kan man boka den via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39 senast två timmar innan avgång.

Hur bokar man?

Man bokar via Beställningscentralen på tel. 0771-49 79 39 senast två timmar innan avgång.

Vad kostar resan?

Priset för att resa med Närtrafik är detsamma som ordinarie pris i linjetrafik för vuxen, 20-25 år/ studerande eller 7-19 år/förmånstagare och man kan betala med kontokort och kontanter ombord eller köpa mobilbiljett i X-trafiks applänk till annan webbplats. Köper man en biljett som gäller för Närtrafik med byte till buss eller X-tåg blir resan en zon dyrare än ordinarie pris, se prislista på xtrafik.se/flextrafik-nartrafiklänk till annan webbplats.

Man kan inte använda X-trafiks periodbiljetter, reskassa eller ledsagarbiljetter.

Information om Närtrafiken på X-trafiks webbplats.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2019-06-17 15.08