Hittaut Ovanåker

Nu kör vi Hittaut för sjätte året!

Hittaut Ovanåker är ett ideellt friskvårdsprojekt som arrangeras av Edsbyns OK och Alfta-Ösa OK i samarbete med Ovanåkers kommun. Hittaut Ovanåker pågår mellan 28 april - 2 oktober.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) ska finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i centrummiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra. Välj om du vill gå, springa, cykla eller ta dig fram på annat sätt.

Projektet som titulerar sig som kommunens största friskvårdsprojekt lever verkligen upp till devisen och förra året blev det en kraftig ökning och deltagarrekord med nästan 2 000 deltagare. Vi hoppas såklart på något liknande i år!

Totalt 125 checkpoints!

De flesta av checkpointsen, 115 stycken, sitter ute mellan 28 april och 2 oktober.

Precis som tidigare år har vi valt ut lite nya kartområden. Årets nyheter är Skålsjögården, Trollagrop, Finnstuguströmmen och Stafsberg. Dessutom har kartorna kring både Alfta och Edsbyn uppdaterats och bjuder på en del tätortsnära utmaningar där många även går att ta med cykel.

OBS! 10 stycken checkpoints vid Stafsbergsstugan släpps först den 1 juni. Detta beror på att det fortfarande finns snö kvar i skogen, samt att vägarna dit inte är farbara pga tjällossning.

Papperskarta eller app

För att komma igång behöver du antingen hämta en papperskarta - eller använda appen Hittaut. Både papperskarta och app är gratis precis som tidigare år!

Kom ihåg att registrera dina checkpoints på ditt konto så har du möjlighet att se din utveckling, jämföra dig mot andra i våra topplistor samt samla poäng till ditt företag eller din skolklass! Dessutom får du varje månad fina vinstchanser!

Här kan du läsa mer om friskvårdsprojektet Hittaut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad