Eva och Markku Sulalampi

Nya ägare till Jössebo Naturgård

Jössebo Naturgård har fått nya ägare – Eva och Markku Sulalampi från Södertälje. Följ med på ett företagsbesök med näringslivsenheten.

Det var några dagar innan julafton år 2020 som makarna Eva och Markku Sulalampi fick nycklarna till Jössebo. De hade sökt efter ett liknande ställe i några år, men det var i Hälsingland de fann platsen som fick dem att våga satsa.

- Här är ett naturnära läge, det finns många möjligheter att utveckla detta, säger Eva Sulalampi.

Jössebo


Den svaga novembersolens strålar lyser på den anrika byggnaden i timmer. Eva och Marko bjuder in oss i värmen och serverar kaffe framför den öppna spisen.

Jössebo är en plats där många har starka minnen. Här i skogarna mellan Edsbyn och Järvsö har i generationer lockat besökare med både danser, olika djur och för några är platsen starkt förknippat med VM i tuppgalning, för att nämna några. För Eva och Markku är platsen helt ny och de ser en stor utvecklingspotential och vill satsa långsiktigt. Platsen kommer få ett nytt namn – Jössebo Naturgård.

Jössebo kök


- Vi ska renovera stugorna här intill och på sikt kunna erbjuda övernattning. Den som kommer hit ska kunna njuta av god mat och det som naturen har att erbjuda. Detta ska bli en plats för olika evenemang och bröllop, säger Markku Sulalampi.

Paret är från Södertälje och hade ingen anknytning alls till Jössebo. Men när de gick genom grindarna till den 250 000 kvadratmeter stora området kändes det ändå direkt som hemma.

- Vi ser detta som ett femårsprojekt och det måste få ta tid. Vi vill bevara gårdens nostalgi och charm samtidigt som vi måste modernisera uppvärmningen och köket, säger Markku Sulalampi.

- Vi vill få Jössebo att leva igen, säger Eva Sulalampi.

Senast uppdaterad