Biträdande kommunchef Henrik Eklund, initiativtagare Jörgen Sommar, Näringslivspolitiskt ansvarig Mikael Jonsson, initiativtagare Kent Jonsson och kommunalråd Håkan Englund testar den nya innesporten padel.

Fler möjligheter till motion. Biträdande kommunchef Henrik Eklund, initiativtagare Jörgen Sommar, Näringslivspolitiskt ansvarig Mikael Jonsson, initiativtagare Kent Jonsson och kommunalråd Håkan Englund testar den nya innesporten padel. Foto: Lina Kronberg

Ny sport i Edsbyn

Det finns ett rikt utbud av sport- och fritidsaktiviteter i vår kommun. Nu finns även möjlighet att spela padel i Edsbyn.

Initiativtagarna till padelhallen på Hantverkargatan i Edsbyn är Jörgen Sommar, Kent Jonsson, Niklas Näslund, Ulf Bäckström och Kjell Eriksson.

Vi trodde aldrig att det skulle bli så populärt. Det är riktigt roligt att folk hittar hit, säger Kent Jonsson. Padel är en snabbt växande racketsport som beskrivs som en mix av tennis och squash. Redan innan padelhallen stod klar började människor att höra av sig för att få spela. Två banor är nu färdiga och de har varit i princip fullbokade större delen av dygnen sedan hallen öppnade i slutet av juli. Nu när spelplanerna är redo står omklädningsrum och loungedel på tur att ställas i iordning. Hallen är obemannad och den som vill spela padel bokar bana via en app som heter Matchi.

Vi det finns möjligheter att växa och göra fler banor om intresset fortsätter, säger Jörgen Sommar.

Senast uppdaterad 2020-09-02 14.41