Ovanåker är årets klättrare i länet i företagsklimat!

För sjätte året i rad avancerar Ovanåkers kommun och i år blev vi även årets klättrare i länet. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet.

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Mikael Jonsson (M), näringslivspolitiskt ansvarig, Ovanåkers kommun:
- Vi startade ett arbete 2011 med att förbättra vårt företagsklimat. Detta är en process och man måste vara uthållig, vilket lönar sig nu visar enkätsvaren och rankingen. Arbetet fortsätter givetvis med att vara aktiv och det är viktigt att vara i framkant och agera, att vara positivt nyfiken.

Rankingen visar att Ovanåkers kommun placerar sig på plats 131 och står för den mesta klättringen i länet med 34 platser jämfört med 2016.

Gunnar Skoglund, näringslivschef, Ovanåkers kommun:
- I nära samarbete med kommunens företagare lyckas vi på Näringslivskontoret och övriga berörda förvaltningar hålla med god kommunal service.

Företagsranking i Gävleborgs län 2017

​2017 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 31 300 företagare om företagsklimatet i den kommun där företaget har sin huvudsakliga verksamhet. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC. Hela rankinglistan hittas på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats

Senast uppdaterad 2017-10-26 11.03

Tyck till om sidan