silhuetter i skog

Ovanåker fortsätter att öka i befolkningsmängd

De senaste siffrorna från Statistiska Centralbyrån visar att befolkningen i Ovanåkers kommun var 11 711 personer den 31 december 2021. Det är en ökning på 39 personer sedan årsskiftet.

Antalet kommuninvånare har under kvartal 4 (1 oktober till 31 december) ökat med 7 personer, och totalt från årsskiftet 1 januari - 31 december ökade befolkningen i Ovanåker med 39 personer. 

Ökningen beror huvudsakligen på en ökad inflyttning till kommunen.

- Det är glädjande att vi fortsatt ökar antal invånare i Ovanåker. Att vi blir fler är ett gott tecken på att vår kommun är attraktiv att bo och leva i. Det är dock angeläget att vi fortsätter satsa på bra skolor, hög kvalitet i äldreomsorgen och stödjer ett aktivt föreningsliv för att fortsatt vara attraktivt för både boende och de som vill flytta hit, säger Håkan Englund (s), kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen i siffror

Hos SCB kan du läsa mer om siffrorna för Ovanåkers kommun, och även jämföra med andra kommuner. Visste du t.ex att medelåldern i kommunen är 45,5 år, att 9,2% av befolkningen är utlandsfödda, och att 90,4% av marken är skog?

SCB - Ovanåkers kommun i siffror Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Mer information på ovanaker.se

Invånarantal och statistik

Är du också sugen på att bli Ovanåkersbo?

Senast uppdaterad