Ovanåkers kommun förbättrar företagsklimatet igen

Ovanåkers kommun förbättrar resultatet för femte året i rad och är fortfarande bäst i Hälsingland.

I sex av Gävleborgs tio kommuner ger de lokala företagen ett bättre betyg av företagsklimatet än föregående mätning. Det visar de nya enkätsvaren som Svenskt Näringsliv publicerat.

Ovanåker, Bollnäs, Ljusdal, Hofors, Hudiksvall och Gävle är de sex kommuner i länet som förbättrar sina betyg av det lokala företagsklimatet.

Gunnar Skoglund, näringslivschef i Ovanåkers kommun:

- Ovanåker förbättrar sitt betyg i det samlade omdömet för femte året i rad, och är därmed fortfarande bäst i Hälsingland. Detta är ett långsiktigt arbete som pågår utifrån en handlingsplan som fastställdes 2012. Vi hoppas och tror att våra företag, inte bara de som svarar i undersökningen, upplever att vi är på rätt spår. I detta arbete ingår förstås att ständigt lyssna in, utveckla och förbättra förutsättningarna för att driva företag i vår kommun.

Mikael Jonsson, näringslivspolitiskt ansvarig i Ovanåkers kommun:

- Motiverande och roligt att se att de aktiviteter vi gör uppmärksammas bland våra företagare. Vi ser att dialog är oerhört viktigt och en ständigt levande process. Min ambition är givetvis att fortsätta vara ute i vår företagsamhet.

Svenskt näringslivs hela rapport om företagsklimatetlänk till annan webbplats

Tyck till om sidan