Ukrainska flaggan utanför kommunkontoret

Ovanåkers kommun hissar den ukrainska flaggan

Den här veckan vajar den ukrainska flaggan utanför kommunkontoret för att visa våra sympatier för Ukraina och dess befolkning.

För första gången sedan andra världskriget har ett Europeiskt land attackerat ett annat i syfte att avsätta dess folkvalda regering.

EU och världen har aldrig varit så enat som nu i sina fördömanden mot denna krigshandling. Omvärlden har inte stått tysta utan på alla sätt agerat för att visa den ryska ledningen att vi inte accepterar deras aggressionshandlingar mot ett annat europeiskt land. Detta är inte bara en hot mot ett enskilt land utan även ett hot mot säkerheten i hela den demokratiska världen.

Ovanåkers kommun kommer att visa sin solidaritet med det ukrainska folket och Ukraina genom att under denna vecka, kl. 8.00-16.00, hissa den ukrainska flaggan på kommunkontorets flaggstång.

- Utgången av det här kriget är viktigt för hela världen men nu är det alla människor i Ukraina som får ta de fruktansvärda konsekvenserna. Även små symbolhandlingar är viktiga och det ukrainska folket ska veta att de inte står ensamma i sin kamp, säger Yoomi Renström (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Senast uppdaterad