På lördag släcker vi ner

På lördag är det dags för årets upplaga av Earth Hour. Häng med du också, och släck lamporna för att uppmärksamma klimatfrågan.

Earth Hour startade i Sydney 2007 på initiativ av Världsnaturfonden WWF och har sedan dess vuxit från en symbolhandling till en världs­omspännande rörelse som engagerar miljontals människor, före­tag och städer. Idag är det världens största klimatmanifestation.

2020 slog kampanjen nytt globalt rekord med 190 deltagande länder och gav över 3 miljarder intryck på sociala medier. Som en symbolisk handling släcktes över 100 ikonbyggnader, bland annat Sydney Opera Hus, Eiffeltornet och Kolosseum i Rom.

I år fortsätter WWF lyfta den biologiska mångfalden, den infrastruktur som bär upp jordens liv. När klimatförändringarna håller på att accelerera och den biologiska mångfalden fortsätter att minska måste vi fokusera på att prioritera och ta hand om vår planet.

Earth Hour 2021 äger rum lördagen den 27 mars och genomförs i år helt digitalt.

Från kl. 20.30 fram till kl. 21.30 uppmanas alla som vanligt också att släcka sina lampor.

Du kan läsa mera om Earth Hour, och andra sätt du kan engagera dig i klimatfrågan, på Världsnaturfondens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad