Osman, Fitsum, Robby och Riad håller i sina prisade fågelholkar.

Glada grabbar. Osman, Fitsum, Robby och Riad fick alla pris av Alfta bibliotekefter att de deltagit i en fågelholksutställning som arrangerades på Ålyran. Foto: Lennart Östningsgård.

Prisades för fågelholkar

När Ålyran arrangerades i Alfta anordnade Biblioteket en fågelholksutställning. Några medarbetare från LX Kompetens & Resurs verkstadsskola i Alfta bidrog med åtta fågelholkar – nu har alla fått varsitt pris.

– Det var väldigt uppskattat bland deltagarna att få visa upp vad de gjort. Det blev extra kul när alla dessutom fick pris, säger handledaren Lennart Östningsgård.

Tidigare under våren har alla medarbetare i LX Kompetens & Resurs verkstadsskola i Alfta haft möjlighet att snickra och måla en fågelholk. Samtidigt fick Lennart Östningsgård en inbjudan av Alfta bibliotek att delta i en fågelholksutställning. Den arrangerades under Ålyran tidigare i maj.

– Det har gjorts många fågelholkar i verkstan, men vi tog bara med några av dem till utställningen. Jag gjorde en prototyp som de fick göra efter. Sen fick de måla dem efter eget huvud, säger Lennart Östningsgård.

De åtta medarbetarna som snickrat fågelholkar fick alla ett pris i form av ett kortspel eller en bok Verkstadsskolan i Alfta finns på Alfta industricenter.

Det är en del av LX Kompetens & Resurs där människor får lära sig att snickra och måla. Många saker görs till kommunens skolor, förskolor och föreningsliv.

Av: Lina Kronberg

Senast uppdaterad 2019-03-06 16.04