Städa Sverige engagerar barn och ungdomar inom idrotten att städa i den svenska miljön

Under tre helger i augusti och september städar miljöorganisationen Städa Sverige i våra kommuner utmed Klarälven, Dalälven, Gulspångälven och Ljusnan tillsammans med Fortum och olika lokala idrottsföreningar.

Älvstädningen är ett samarbete med Fortum sedan 2012 som involverar över 2000 ungdomar och ett 70-tal föreningar som tillsammans städar upp längs med Klarälven, Dalälven, Ljusnan och Gullspångsälven.

Läs mer om Städa Sverige - Idrottens miljöorganisation för ungdomar och föreningar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Städa Sverige har tagit fram ett utbildningsmaterial i form av en webbserielänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i fyra delar tillsammans med Björn Ferry och miljökämpen Maja. De fyra delarna har alla ett eget tema och är en del av det utbildningspaket som samtliga älvstädare tillgodogör sig inför sin städdag. Se filmerna här.

Älvakademin avsnitt 1 av 4, Plastigt värre: Björn Ferry och Maja pratar om nedskräpning, plast i naturen och vilka konsekvenser det får för djur, natur och oss människor.

Älvakademin avsnitt 2 av 4. Städa säkert och sortera rätt: Björn Ferry och Maja berättar om hur vi sorterar skräpet när vi är ute och städar samt vår egen säkerhet.

Älvakademin avsnitt 3 av 4. En hållbar älv: Björn Ferry och Maja tar upp hur vårt beteende påverkar andra och hur viktig älven är för oss människor.

Älvakademin avsnitt 4 av 4: Björn Ferry och Maja berättar om vårt behov av el och vikten av att det ska komma från förnyelsebara energikällor. För en hållbar framtid och en renare värld.

Senast uppdaterad 2018-08-27 08.41