Studie och kurs för att stärka relationen mellan föräldrar och tonåringar

Föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar kan anmäla sig till ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet. Projektet, som utgörs av en föräldragrupp och en webbkurs som båda startar under 2022, syftar till att stärka relationen mellan föräldrar och tonåringar.

Deltagarna i projektet kommer antingen att vara med i en föräldragrupp som kallas ABC Tonår eller gå en kurs på webben som kallas Föräldrawebben. För den som inte vill vara med i forskningsstudien går det bra att anmäla sig bara till kursen.

Det är jättekul att kunna erbjuda det här föräldrastödet i vår kommun. Det passar alla tonårsföräldrar, oavsett om man vill träffas i grupp eller om man vill jobba enskilt via webben. Föräldrar är de viktigaste personerna i en tonårings liv. Därför är vi i Ovanåkers kommun stolta över att ingå i en forskningsstudie via Karolinska institutet som syftar till stärka relationer mellan vuxna och tonåringar, säger Therese Styverts Törnberg, folkhälsosamordnare i Ovanåkers kommun.

Mer information och anmälan finns på www.ovanaker.se/abctonar-och-foraldrawebben Öppnas i nytt fönster.

Ytterligare upplysningar

Therese Styvert Törnberg
Folkhälsosamordnare
Tfn 0271-570 23
Therese.styvertstornberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad