Illustration: Svenskt näringsliv

Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Ovanåkers kommun hamnar på andra plats i länet och totalt plats 163 i landet.

Syftet med undersökningen är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2019 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2019 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Mikael Jonsson (M), Näringslivspolitiskt ansvarig:

- Vi är en liten kommun och behöver prioritera rätt. Nu genomför vi aktiviteter till fördel för våra företagare. Det är viktigt att kommunen och våra företagare har förståelse för varandras verksamheter, förutsättningar och att vi kalibrerar våra målbilder. Det är avgörande framåt!

- Det är smickrande att vara bäst i Hälsingland, vi jobbar så gott vi kan med företagsfrämjande insatser. Det är roligt att det ger resultat. Vi har aktiviteter för företagare som rör ledarskap, digitalisering och affärsutveckling för att nämna några. Vårt näringsliv i Ovanåker är väldigt viktigt och då är det extra kul att vårt näringslivsklimat är bäst i Hälsingland, säger Lina Kronberg på näringslivskontoret.

Här finns mer information om undersökningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2019-09-24 19.10