Teak, krom & raka linjer hemma hos kommunens HR-chef

Vi har ställt några frågor till vår HR-chef Maria Kihlström, bland annat om hennes intresse för inredning och vad hon gillar med sitt arbete på Ovanåkers kommun.

Foto: Christian Olars

Hemma hos Maria Kihlström i Edsbyn möts vi av en ståtlig trappa med raka linjer, tidstypisk från då huset byggdes. Dörrkarmarna går i mörkt trä och i vardagsrummet syns ett platsbyggt vitrinskåp med kromad ram. Här osar det 50-tal! Marias intresse för inredning och öga för detaljer har tagit till vara på det och skapat en härlig hemtrevlig känsla.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag sneglar mest åt 50-talets raka linjer men jag tycker om att blanda stilar, bara man får det att funka. Jag vill inte att det ska kännas som att bo i ett 50-talsmuseum.

Du blandar olika mönster och färgskalor i rummen men på något sätt harmonierar de. Vad är hemligheten?
– Man behöver en röd tråd som går genom hela huset. Det kan vara detaljer som återkommer i varje rum för att knyta ihop dem. För mig har det blivit naturligt att använda detaljer med mörka träslag eftersom det finns i dörrkarmarna.

Maria sitter i sin fåtölj och läser ett inredningsmagasin.

Maria försöker knyta ihop sin inredning med en röd tråd.


Var kommer ditt inredningsintresse ifrån?

– Det kommer nog från min mormor Ingrid. Mormor har stenkoll på sin inredning, hon vet precis vad hon har sparat i källaren och på vinden. När hon ser att en trend är på väg tillbaka brukar hon tipsa mig om att hon har det undanstoppat. Det är min guldgruva!

Vad är det bästa med ditt jobb?
- Förutom mina härliga kollegor så finns det en komplexitet i jobbet som jag gillar. Som arbetsgivare ska vi se till att processerna är på plats, arbeta för en bra arbetsmiljö och att medarbetarna ska känna att det är roligt och inspirerande att gå till jobbet. Charmen med den lilla kommunen är också att man får ett brett arbetsområde och faktiskt inte behöver välja vilken inriktning som är roligast! Jag tycker om att bidra till att göra skillnad i kommuninvånarnas vardag och tror att när medarbetarna trivs så levererar vi välfärdstjänster med kvalitet.

Vad gör du helst en ledig dag?
- Åker skidor. Gärna utför i nysnö!

Träbord med attiraljer i krom.

Krom och trä är återkommande inslag i Marias inredning.

Hylla mot en blå vägg med diverse inredningsdetaljer.

Detaljer, detaljer och åter detaljer.

Fakta

Namn: Maria Kihlström.

Ålder: 41 år.

Familj: Sönerna Sigve 11 år och Alvar 8 år.

Gör just nu: HR-chef på Ovanåkers kommun.

Guilty pleasure: ”Fönstershoppar” inredning och design på nätet men sansar mig oftast innan jag trycker på köp.

Kommer aldrig innanför dörren: Plastväxter är inte på något sätt välkomna!

Senast uppdaterad