Toppnotering för Ovanåker i företagsklimat

Företagarna ger återigen Ovanåkers kommun högt betyg i företagsklimat. Ovanåker får 3.8 i betyg vilket är det högsta betyget någonsin som kommunen fått i företagsklimat.

Företagsklimatet fortsätter att gå åt rätt håll i Ovanåker. De senaste två åren har Ovanåker haft länets bästa företagsklimat och i år är betyget det högsta någonsin – 3.8 på en skala 1-6. (år 2020 var betyget 3.4 och 2021 var betyget 3.7).

Många kommuner i Sverige arbetar aktivt med att förbättra företagsklimatet och årets toppnotering gör att Ovanåker delar förstaplats med Ockelbo bland länets kommuner.

- Det är oerhört glädjande att vi har så fint resultat. Vi har ett starkt näringsliv i Ovanåker och där vi alla ser våra roller, både som företagare och kommun. Vi verkar i symbios och hjälps tillsammans åt för att lösa frågorna, viktigt är också att vi agerar för att slippa reagera. Vi är ödmjukt stolta över denna toppnotering, säger Mikael Jonsson, (M) näringslivspolitiskt ansvarig.

Varje år skickar Svenskt Näringsliv ut en enkät till företagare för att de ska ge sin bild på hur de tycker att företagsklimatet är i den egna kommunen. I årets attitydundersökning har 107 företagare i Ovanåker svarat och det ger en svarsfrekvens på 55 procent. Betygen blir alltid offentliga 31 maj och på hösten publicerar Svenskt Näringsliv kommunernas ranking.

Ovanåkers kommun har i många år arbetat strategiskt med att förbättra företagsklimatet. Det är en ständig pågående process och i Ovanåker är det allas ansvar, både politiker och tjänstepersoner, att företagare ska känna att de får god service och att myndighetsutövningen är korrekt.

- Vi har arbetat fram ett Näringslivspolitiskt program som ger visioner och riktlinjer i arbetet. Vår stadigt stigande kurva beror till stor del av det strukturerade och uthålliga arbetet som näringslivsutvecklare Lina Kronberg gör, säger Carina Ulfsdotter, kultur- och fritidschef med ansvar för Näringsliv.

Ytterligare upplysningar för media:

Mikael Jonsson
Vice ordförande kommunstyrelsen och näringslivspolitiskt ansvarig
Tfn: 073-093 34 33

Carina Ulfsdotter
Kultur- och fritidschef
Tfn 0271-570 61

Lina Kronberg
Näringslivsutvecklare
Tfn: 0271-570 33

Information om undersökningen:

Lotta Petterson
Regionchef Svenskt Näringsliv
Tfn: 026-54 36 94

Senast uppdaterad