Trygg i Ovanåker

Under sommaren 2021 satsar Kultur- och fritidsavdelningen i samarbete med socialtjänsten och Svenska kyrkan på att skapa tryggare centrumkärnor i Alfta och i Edsbyn. Alla fredagar och lördagar samt några vardagar kommer det att finnas vuxna ute.

Ibland kommer de som jobbar att arrangera aktiviteter i form av kubb eller korvgrillning och andra kvällar kommer de att finnas på plats så att unga bara kan komma och prata. Vi tror att den här insatsen kommer att öka tryggheten bland våra unga.

De som kommer att finnas ute om kvällarna är bekanta ansikten bland våra ungdomar. Det är fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten. De flesta ingår också i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår.

Vi hoppas att satsningen på att öka tryggheten i våra centrumkärnor även leder till att vårdnadshavare och andra vuxna också ger sig ut i centrum och kanske väljer att passera exempelvis vackra omgivningar som Öjeparken, Hembygdsgården, Multiarenan, Forsparken och Kvarnsveden.

För uppdateringar, håll utkik på ovanaker.se/folkhälsa eller på Folkhälsa i Ovanåkers kommuns facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Med en önskan om en glad och trygg sommar!

Senast uppdaterad