Vuxenvandrare

Trygg i Ovanåker-satsningen fortsätter

Att vuxenvandra kan vara en bra chans att få bättre insyn i ungdomarnas värld. När vuxna finns bland ungdomar på gator och torg sent på kvällar och nätter får det en lugnande effekt på hela miljön.

Insatsen med vuxenvandring ökade tryggheten bland våra unga och i ungdomsdialogen prioriterades vuxenvandringen högt. Därför fortsätter vi satsningen på Trygg i Ovanåker!

Följ gärna Trygg i Ovanåker på vår facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebooksidan är ett forum för vuxenvandring och även för frågor och information.
Här svarar vi på frågor och kommentarer helgfria vardagar kl. 08.00-17.00. Kvällstid fredagar och lördagar hänvisar vi frågor till fritidsgårdarnas telefon.
Grottan, Alfta: 0271-572 63
Kajen och Motorburen Ungdom, Edsbyn: 0271-572 69

Bakgrund

Sommaren 2021 startade "Trygg i Ovanåker", ett samarbete emellan kultur- och fritidsavdelningen, socialtjänsten, skolan och Svenska kyrkan, för att skapa tryggare centrumkärnor i Alfta och Edsbyn.

De som fanns ute om kvällarna var bekanta ansikten bland våra ungdomar, bland annat fritidsledare, kuratorer, lärare och personal från socialtjänsten. De flesta ingår i kommunens nätverk för förebyggande insatser i Ovanåkers kommun där också polisen och Aefab ingår. De som vuxenvandrar ordnar aktiviteter som kubb eller korvgrillning, och en del kvällar finns de på plats så att unga bara kan komma och prata.

Senast uppdaterad