Upptäck Ovanåkers kommun med Hittaut - start 15 maj!

Hittaut heter Ovanåkers största hälso- och friskvårdsprojekt där du som deltagare kan leta checkpoints i din närmiljö. Du får motion på ett nytt sätt - samtidigt som du upptäcker nya platser.

Ny Hittaut-karta och nya checkpoints i årets Hittaut-projekt

Den 15 maj startar årets Hittaut-projekt i Ovanåker. Projektet invigs samma dag kl 10.00 vid Furans förskola / Nordanå motionscentral i Alfta. Där är du välkommen att hämta årets karta först av alla! Det blir ett kort tal och dessutom finns funktionärer på plats och svarar på frågor/hjälper till - samt att det blir utdelning av LF Samhällsfond. Invigningen arrangeras i samband med World Orienteering Day som Alfta-Ösa OK genomför denna dag för alla skolbarn i Alfta med omnejd. För dig som vill finns chans att ta en gemensam promenad ca 10.30 och prova-på att ta några checkpoints i samband med invigningen.

På kvällen den 15 maj kl. 18-20 har vi Kartsläpp i Edsbyn (vid Ica). Där får du ytterligare en chans att hämta årets karta och träffa våra funktionärer.

Kartan skickas även ut som bilaga till Woxnadalsnytt samma dag som projektet startar och from den 15 maj är även den digitala kartanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tillgänglig via webben eller appen Hittaut. Du kan även hämta vår stora, detaljerade papperskarta gratis i ställ på Bibliotek, Turistbyrån och mataffärer.

Har du inte provat Hittaut än? Under 2018 hade Hittaut Ovanåker närmare 1100 registrerade deltagare i åldrarna 2-91 år som tillsammans tog över 35 000 checkpoints. En stor succé med andra ord! Projektet är kommunens största friskvårdsprojekt och tilltalar alla åldrar. I år finns Hittaut på totalt 50 orter i Sverige och förra året registrerades en bra bit över 1 miljon checkpoints i Sverige. Det unika med Hittaut är att alla kan vara med - oavsett ålder och kunskapsnivå. Man kan hitta ut när man vill, hur man vill och med vem man vill. Många väljer att promenera, men man kan såklart även jogga eller cykla för att upptäcka sin omgivning. Totalt finns det 110 stycken unika platser att upptäcka, sk checkpoints. Årets checkpoints finns i Voxna, Pålsbo, Edsbyn, Viksjöfors, Alfta och Svabensverk och det utlovas en hel del intressanta platser - så missa inte dessa! För varje registrerad checkpoint har du som deltagare även chans att vinna pris. Dels sker individuella utlottningar, men du kan även få poäng till din skolklass eller ditt företag om de är anslutna till Hittaut.

Så missa inte sommarens roligaste aktivitet - Hittaut du också!

Fakta Hittaut

Hittaut Ovanåker är kommunens största friskvårdsprojekt där du som deltagare letar våra 110 checkpoints i din närmiljö med hjälp av papperskarta eller vår app Hittaut. Att delta i Hittaut är helt kostnadsfritt och du kan göra det när du vill, hur du vill och med vem du vill!

Under 2018 hade Hittaut Ovanåker närmare 1100 registrerade deltagare i åldrarna 2-91 år som tillsammans tog över 35 000 checkpoints. En stor succé med andra ord! Har du inte provat än? Missa inte sommarens roligaste aktivitet - Hittaut du också!

Pågår 15 maj - 6 oktober 2019

Mer information

Mer information om Hittaut Ovanåkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

facebook.com/hittautovanaker
Tel: 070-425 47 94
ovanaker@hittaut.nu

Projektet är ett samarbete mellan Edsbyns OK, Alfta-Ösa OK och Ovanåkers kommun.

Senast uppdaterad 2019-05-14 07.33