Utomhuspedagogik och rörelse

Pedagoger från fritidshem i Ovanåkers kommun och representanter från föreningar samlades igår vid Kygelvallen med anledning av utomhuspedagogikdagen.

Träffen var en del i arbetet med Rörelsesatsningen i skolan som drivs av folkhälsosamordnare och RF-SISU i samarbete med rektorerna Jörgen Edström och Ola Larshans.

https://www.ovanaker.se/nyhetsarkiv/nyheter/nyrorelsesatsningiskolan.7220.html Länk till annan webbplats.

Felix Karsbo från Viksjöfors frisbee / Discgolf Edsbyn, Hälsinglands Fotbollsförbund och Alfta Gif handboll var några av föreningarna som deltog och visade upp olika aktiviteter som, ”Skolbollen” och ”Hand the ball”.

- Det är fantastiskt att alla F-6-skolor i kommunen deltar i rörelsesatsningen som syftar till att förbättra hälsan, välbefinnandet och skolresultaten bland elever. Satsningen sker genom att bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Skolorna arbetar utifrån deras egna förutsättningar, inkluderar barnen i uppläggen och på varje skola kommer det att bildas ett rörelseteam. Dessa team kommer att representeras av idrottslärarna, ämnespedagoger samt rektorer, säger folkhälsosamordnare Therese Styverts Törnberg.


Rörelsesatsningen i skolan

Alltför många barn och ungdomar sitter stilla. Riksidrottsförbundet har därför fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.
Rörelsesatsningen i skolan på Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad