Världsarvsstipendium 2021

Världsarvsstipendium 2021

Varje år utlyser Region Gävleborg ett Världsarvsstipendium/residens. Stipendiet är internationellt och kan sökas av personer från hela världen.

Stipendiet riktar sig till personer som på ett eller annat sätt har en idé kopplad till Unescos världsarvslista och intresserar sig för vårt världsarv, Världsarvet Hälsingegårdar, och på något sätt kan koppla det till andra världsarv.

Världsarvet Hälsingegårdars stipendieresidens innebär att utsedd stipendiat få bo en månad på någon av världsarvsgårdarna. Det finns två gårdar att välja mellan: Kristofers i Järvsö eller Erik-Anders i Söderala. Se mer information om hälsingegårdarna på Region Gävleborgs webbplats.
Stipendiaten erhåller dessutom ett stipendium på 5000 euro för att kunna förverkliga den idé/det projekt som hen i fråga sökt för. Resa till och från Hälsingland ingår också.

Residensstipendiet ett internationellt stipendium vilket betyder att det kan sökas av personer från hela Sverige och resten av världen.

Ansökan görs digitalt via ehandlingar.selänk till annan webbplats för svenska medborgare och via ansökningsformulär på webben för internationella sökanden.

Ansökningsperioden för världsarvsstipendium/residens är18 januari till 18 februari 2021.

Mer info hos Region Gävleborg.länk till annan webbplats

Senast uppdaterad