Paraply och regn

Varning för stora regnmängder

SMHI varnar nu för att det under natten mot torsdag samt under dagen på torsdag kan komma stora mängder regn över länet, med tyngdpunkt på Hälsingekusten. I Hudiksvall ser det ut som att det kan komma över 100 mm på 12 timmar. Så stora regnmängder är ovanligt. Även Söderhamn kan få stora mängder regn.

I inlandet beräknas det inte komma lika mycket regn som vid kusten. Här kan du se hur mycket regn som beräknas komma i Ovanåkers kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stora regnmängder kan leda till översvämningar i källare, dagvattensystem och mindre vattendrag samt översvämmade vägar vilket kan leda till trafikstörningar. Det finns även en risk för strömavbrott. Osäkerheten i väderutvecklingen är dock stor och det finns en chans att det värsta ovädret hamnar över Bottenhavet. Håll dig uppdaterad via SMHI.

Förbered dig och håll dig uppdaterad

Du som bor i eller nära ett område som riskerar att drabbas av översvämningar bör se över hur du bäst förbereder dig.

Mer information om väderläget hittar du hos SMHI: https://www.smhi.se/vader/varningar-och-risker/varningar Länk till annan webbplats.

Hos Krisinformation.se hittar du checklista för hur du förbereder dig inför en översvämning: Översvämning - Krisinformation.se Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad